Edwards Lifesciences adatkezelési nyilatkozata

(Hatályos 2018. május 25-től Európában, beleértve az Egyesült Királyságot és Svájcot is)

Download PDF

Az Edwards Lifesciences Corporation, az Edwards Lifesciences LLC és a csoporthoz köthető további társaságok (a továbbiakban együttesen „Edwards Lifesciences”, illetve „miénk”, „mi” vagy „bennünket”) fontosnak tartják az internetre felkerülő adatok védelmét és elkötelezettek internetes felhasználóik és azon személyek magánszférájának , valamint magánszférájuk védelmére vonatkozó döntéseinek tiszteletben tartása mellett, akiknek Személyes Adatait megkapják. Jelen Adatkezelési Nyilatkozat írja le és részletezi az adatok gyűjtésére, felhasználására és tárolására a „www.edwards.com”, illetve bármely más, tulajdonunkban lévő, vagy ellenőrzésünk, vagy működtetésünk alatt álló oldal (a továbbiakban „Oldal”) vonatkozásában kialakított irányelveinket és gyakorlatunkat, valamint szintén vonatkozik olyan Személyes Adatokra, amelyeket nem az Oldalakon keresztül kapunk meg és dolgozunk fel (például vásárlóink, végfelhasználók, értékesítők és szolgáltatók személyes adatai a termékekkel és szolgáltatásokkal összefüggésben)

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Oldalaink esetleg megjeleníthetnek olyan más weboldalakra mutató hivatkozásokat, amelyek harmadik személyek tulajdonában, vagy ellenőrzése alatt állnak. Jelen Adatkezelési Nyilatkozat kizárólag az Edwards Lifesciences Oldalaira vonatkozik. Nem ellenőrizzük harmadik személyek weblapjának tartalmát, azokon közölt álláspontokat nem támogatunk és az ellenőrzésünk alatt álló Oldalak kivételével más weblapok adatkezelési gyakorlatáért felelősséget nem vállalunk. Arra ösztönözzük harmadik személyek weblapjainak szolgáltatásait igénybe vevő felhasználóinkat, hogy győződjenek meg az érintett weblapok adatkezelési szabályainak tartalmáról.

Az alábbi menüpontok valamelyikének kiválasztásával a jelen Adatkezelési Nyilatkozat Ön által megismerni kívánt részére ugorhat, vagy – amennyiben a jelen Adatkezelési Nyilatkozat teljes tartalmát el kívánja olvasni – továbbgörgethet.

Az Oldalainkon gyűjtött adatok
Az Oldalainkon kívül részünkre átadott Személyes Adatok
Az általunk gyűjtött adatok felhasználása
Nemzetközi adatfeldolgozás az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban
Adatok megosztása Harmadik Személyekkel
Adatvédelmi Beállítások
Kiskorúak adatainak védelme
Adatbiztonsági és adatvédelmi elkötelezettségünk
Amennyiben kétségei vannak a személyes adatai kezelésével kapcsolatosan
Az Adatkezelési Nyilatkozatunk módosítása

Mivel foglalkozik az Edwards Lifesciences?

Az Edwards Lifesciences Corporation világszinten vezető vállalkozás a strukturális szívbetegségek, a intenzív ellátás és sebészeti megfigyelések páciensekre fókuszáló orvosi újításai terén. A betegek segítésének szenvedélye miatt a társaság a világ vezető klinikusaival és kutatóival működik együtt annak érdekében, hogy olyan egészségügyi szükségletekkel foglalkozzanak, amelyek eddig nem álltak fókuszban, továbbá, hogy javítsák a betegségek kimenetelét a betegek érdekében és javítsák a betegek életkilátásait. Az Edwards Lifesciences Corporation székhelye az Egyesült Államokban található, de világszerte rendelkezik leányvállalatokkal (együttesen: “Edwards”). Az Edwards Lifesciences orvosokkal is együttműködik, hogy tovább fejlesszenek olyan termékeket, amelyek célja, hogy a betegek hosszabb, egészségesebb és produktívabb életet élhessenek. Olyan orvosi technológiákra fókuszálunk, amelyek nagy és egyre növekvő betegcsoportokat érintenek, ahol jelentős klinikai szükségletek vannak, amelyeket eddig még nem elégítettek ki.

Az Edwards Lifesciences-ről további információkért, kérjük, tekintse meg a Weboldalunk “Rólunk” menüpontját (https://www.edwards.com/aboutus/home).

Az Oldalainkon gyűjtött adatok

Oldalainkat úgy alakítottuk ki, hogy a felhasználók a nélkül legyenek képesek böngészni, illetve megtekinteni azok tartalmát, hogy ehhez, meg kellene adniuk nekünk személyes elérhetőségeiket (pl.: név, lakcím, e-mail cím, telefonszám).

A Nyilatkozat következő részében a felhasználók által önkéntesen megadható adatok körének, és a felhasználók által használt elérési eszközökre és az analitikai információkra (pl. látogató IP címe, illetve az Oldalak menüpontjai közötti navigáció) vonatkozó automatizált adatgyűjtési és –felhasználási gyakorlat leírását tartalmazza.

Az Ön által megadott adatok

Az Oldalak használata során a felhasználók választásuk szerint megadhatják nekünk az őket, illetve családtagjaikat azonosító személyes adatokat. Ezek köre kiterjedhet az érintett személy nevére, e-mail- vagy postai címére, telefonszámára, társadalombiztosítási vagy nemzeti személyazonosító számára, egészségére, illetve egészségügyi állapotára vonatkozó, vagy bármilyen más adatra, amely lehetővé teszi az Edwards Lifesciences számára, hogy az érintett személyt azonosítsa, illetve kapcsolatba lépjen vele. Így például az Edwards Lifesciences termékét korábban használó páciens dönthet úgy, hogy megosztja tapasztalatait velünk. Egy álláskereső dönthet úgy, hogy az internetes felületen keresztül jelentkezik egy álláshirdetésre, vagy az álláslehetőséggel kapcsolatban további információt kér tőlünk. Egy egészségügyi dolgozó kérheti, hogy a küldjünk számára információt egy vagy több termékünkről, vagy ő megoszthat velünk adatokat egy meghatározott pácienssel kapcsolatban.

Oldalainknak bizonyos felületei pedig csak engedéllyel rendelkező egészségügyi dolgozók számára lehetnek elérhetők, és ezen felületek eléréséhez személyes adatok megadása lehet szükséges a regisztráció és ellenőrzés érdekében.

Ezekben az esetekben, a célból, hogy a teljesítsük a felhasználók Oldalak szolgáltatásaihoz való hozzáférési igényét, megkövetelhető bizonyos személyes adatok megadása, úgy, mint név, e-mail- és postai cím, telefonszám és adott esetben engedélyszám vagy egyéb, eseményre történő regisztrációhoz vagy nem nyilvános tartalom megtekintéshez való jogosultságot igazoló adat. Az esetek szűk körében – pl. ha valamely Termékünk használata valamilyen ártalomhoz vezet – körülmények megkövetelhetik, hogy a kormányzati szabályozó szervek felé fennálló jelentéstételi kötelezettségünk teljesítése érdekében a felhasználók egészségügyi állapotára vonatkozó személyes adatait megszerezzük. A pácienseikre vonatkozó személyes vagy egészségügyi adatok megadása előtt az egészségügyi dolgozók – amennyiben szükséges – meg kell, hogy bizonyosodjanak pácienseik ehhez szükséges hozzájárulásának meglétéről.

Automatizált adatgyűjtés

A felhasználói élmény javítása érdekében időről-időre gyűjtünk a felhasználókról és az Oldalak általuk történő használatáról a használt elérési eszközökre vonatkozó, illetve analitikai információkat. Így például rögzítjük az Oldalakról adatot lekérő számítógép IP címét. Az IP cím nem teszi lehetővé számunkra, hogy a felhasználókat név vagy elérhetőségi adat alapján azonosítsuk, de lehetővé teszi az Oldalak és a felhasználók által használt elérési eszközök közötti kommunikációt az Oldalon történő böngészés ideje alatt. Szintén lehetővé teszik számunkra, hogy azonosítsuk az országot, amelynek területéről az Oldalt a felhasználók elérik, annak érdekében, hogy az Oldal automatikusan az adott ország vonatkozásában legmegfelelőbb tartalomhoz irányítsa őket.

Oldalainkon cookie-kat, és ezekhez hasonló egyéb nyomkövető technológiát is alkalmazunk. Ezek kisméretű adatfájlok, amelyek a felhasználók által használt számítógépre kerülve lehetővé teszik számunkra, illetve harmadik személy partnereink számára, hogy meghatározzuk a felhasználóknak az Oldalon, illetve bármely meghatározott weblapon történő navigációját, illetve a megtekintett információk körét. Amennyiben további információra van szüksége a cookie-kkal kapcsolatban, ideértve a működésükkel kapcsolatos jogokat, kérjük, olvassa el a Cookie Nyilatkozatot!

Az Edwards Lifesciences hirdetéseket helyezhet el harmadik személyek weblapjain. Az ebben közreműködő harmadik személyek rögzíthetik a weblap forgalmára, illetve a hirdetések és Oldalaink közötti forgalomra vonatkozó adatokat. Mindez segíti bennünket a hirdetési tevékenység hatékonyságának felmérésében.

Az Oldalainkon kívül részünkre átadott Személyes Adatok

Nem csak weboldalainkon keresztül kaphatunk Személyes Adatokat. A termékeink értékesítése és szolgáltatásaink nyújtása érdekében vásárlóinkról és potenciális vásárlóinkról is gyűjtünk adatokat, mint például elérhetőségek, pénzügyi/számlázási adatok és bármely más adat, amelyet az üzletkötés során hoznak tudomásunkra. Például, sok orvos értesít bennünket, amikor egy bizonyos szelepet beültetnek, annak érdekében, hogy nyilvántartást tudjunk vezetni azon betegekről, akik egy adott sorozatszámú szelepet kaptak. Az orvosok szintén értesítenek bennünket a termékeinkkel kapcsolatos panaszokról vagy mellékhatásokról és ennek során akaratlanul is olyan információkat adhatnak át, amelyek a beteg egészségi állapotára vonatkoznak. Az állásra pályázók papír alapú jelentkezéseket nyújthatnak be. Nyilvántartjuk az orvos ügyfeleink beszerzéseit, illetve a részvételüket az általunk szervezett oktatási vagy más jellegű eseményeken.

Szintén gyűjtünk adatokat az értékesítőinktől, beszállítóinktól, tanácsadóinktól és más harmadik személyektől az üzletmenetünk elősegítése érdekében. Például gyűjteni fogjuk az üzleti partnerek elérhetőségeit, pénzügyi adatokat és más olyan információkat, amelyek szükségesek a beszállítóinkkal vagy más üzletfeleinkkel kapcsolatos eljárásokhoz, illetve a teljesítményünk értékeléséhez.

A Személyes Adatok ugyanabban a védelemben részesülnek, függetlenül attól, hogy egy weboldalon keresztül kapjuk meg őket vagy más módon. A lenti leírások az általunk gyűjtött vagy megkapott Személyes Adatokra vonatkoznak, függetlenül azok közlésének módjától.

Az általunk gyűjtött adatok felhasználása

Amennyiben az Oldalak felhasználói önkéntes döntésük alapján személyes adatokat osztanak meg a velünk, azokat számos különféle célból kezeljük:

  • a célból, hogy megválaszoljuk az érintett személy kérdését vagy eleget tegyünk kérésének, és hogy megadjuk a szükséges információkat és hozzáférést biztosítsunk olyan forrásokhoz, amelyet az érintett kért tőlünk.
  • Az Oldalak működtetéséhez és fenntartásához;
  • Az Oldalakon való navigálás és azok tartalmának fejlesztése, valamint a rendszer működtetése és biztonsága érdekében;
  • ügyletek feldolgozásához és megkötéséhez;
  • ügyfélkapcsolataink kezelése érdekében, beleértve a megkeresésekre és megjegyzésekre való válaszokat és ügyfélszolgálati tevékenységet és támogatást is;
  • Termékeink és szolgáltatásaink nyújtásához;
  • Termékeink és szolgáltatásaink továbbfejlesztéséhez kutatás és fejlesztés végzéséhez;
  • Bármely, ügyféllel, beszállítóval, disztribútorral vagy üzleti partnerrel fennálló vagy lehetséges üzleti kapcsolat pénzügyi, hitel vagy biztosítási kockázatainak felméréshez;
  • más jogos üzleti lépésekhez és más célokhoz, amelyekről értesítjük felhasználóinkat és vásárlóinkat.

Lehetőséget biztosítunk az Oldalak felhasználóinak, hogy felhatalmazzanak bennünket személyes adataik termékeinkkel, tevékenységünkkel vagy lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatás megadása céljából történő kezelésére. A tájékoztató üzenetek címzettjeinek listájáról azonban az erre rendszeresített adatlap kitöltésével bármikor leiratkozhat. Az Edwards Lifesciences nem adja tovább harmadik személyeknek, azok marketing céljára a kezelésében lévő személyes adatokat, sem adásvétel, sem más ügylet jogcímén.

Felhasználhatjuk az általunk vagy partnereink által az Oldalak felhasználóinak IP címének rögzítésével vagy a cookie-k használatával gyűjtött elérési eszközzel kapcsolatos, illetve analitikai információkat az Oldalakra történő későbbi látogatása alkalmával. Ezek az információk lehetővé teszik, hogy a felhasználókat az érdeklődésükre számot tartó meghatározott tartalomhoz irányítsuk, és hogy az Oldalak további látogatási alkalmakkor felismerjék az elérésükre már használt számítógépeket. Amennyiben egy felhasználó több Edwards Lifesciences Oldalt vesz igénybe, összegezhetjük a gyűjtött adatokat annak érdekében, hogy jobb képet alkothassunk az Oldalak használatáról.

Összegezhetjük az általunk a látogatóktól gyűjtött, elérési eszközökre vonatkozó, illetve analitikai információkat is, amelyek segítenek bennünket az Oldalak fejlesztésében az Oldalakon megtalálható különböző tartalmi elemek iránti érdeklődés figyelemmel kísérése segítségével, és abban, hogy ismereteket szerezhessünk a felhasználóknak az Oldalakon történő navigációjáról. Ez az információ segíthet az Oldalakkal kapcsolatos működési zavarok diagnosztizálásában is.

Amennyiben az Oldalak felhasználói önkéntes döntésük alapján személyes adatokat osztanak meg velünk, az adatokat összekapcsolhatjuk az IP címek rögzítése és a cookie-k használata során gyűjtött nem személyes jellegű információkkal annak érdekében, hogy megismerjük az érintett felhasználó sajátos érdeklődését, illetve számára személyre szabott tájékoztatást nyújtsunk.

Személyes Adatok Kezelésének Jogalapja

A fenti személyes adatok gyűjtésére és felhasználására vonatkozó jogalapunk függ a szóban forgó adatoktól és a gyűjtésük egyedi körülményeitől.

Mindazonáltal, alapesetben csak akkor gyűjtünk Öntől személyes adatokat, ha rendelkezünk az Ön hozzájárulásával, ha a személyes adatokra szükségünk van az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez, vagy, ha az adatkezelés a jogos érdekünkben áll és nem írják felül azt az Ön alapvetői jogai és szabadságai. Bizonyos esetekben jogi kötelezettségünk lehet az Ön személyes adatainak gyűjtése vagy egyébként szükségünk lehet az adatokra az Ön vagy más személy létfontosságú érdekei védelme érdekében (pl. egészségügyi előírások teljesítése érdekében).

Ha felkérjük, hogy adjon meg személyes adatot jogi kötelezettség teljesítése érdekében vagy az Önnel kötött szerződés teljesítése érdekében, úgy ezt kellő időben jelezzük és értesítjük Önt, hogy a személyes adatainak a megadása kötelező vagy nem (valamint az adatszolgáltatás megtagadásának lehetséges következményeiről is).

Hasonlóképpen, ha a saját vagy harmadik személy jogos érdeke alapján gyűjtjük vagy használjuk fel a személyes adatait, úgy kellő időben ismertetjük Önnel a jogos érdek részleteit. Ha kérdése lenne vagy további felvilágosításra lenne szüksége az adatkezelés alapul fekvő jogos érdekével kapcsolatosan, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az “Amennyiben kétségei vannak személyes adatai kezelésével kapcsolatosan“ c. pont alatt található elérhetőségeken.

Nemzetközi adatfeldolgozás az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban

Bármely általunk gyűjtött vagy a felhasználók által önkéntesen megosztott információ megosztható az Edwards Lifesciences csoporthoz köthető társaságokkal és a számunkra szolgáltatást nyújtó harmadik személyekkel a világ bármely pontján, bármely a jelen Adatkezelési Nyilatkozattal összhangban álló cél érdekében. Ebbe beletartozik az Egyesült Államokba történő adattovábbítás is, ahol a legtöbb elektronikus adatunkat tároljuk. Amennyiben úgy dönt, hogy részünkre az Oldalakon keresztül adja meg Személyes Adatait, úgy a jelen tájékoztatás testesíti meg az ilyen adattovábbítások elfogadását az Ön részéről.

Ennek megfelelően a felhasználókra vonatkozó adatok a tartózkodási államuktól eltérő államba is továbbíthatók adatfeldolgozás vagy adattárolás céljából, és megoszthatók a weblapokkal kapcsolatos adattárolási, adatbázis kezelési, analitikai vagy egyéb szolgáltatások teljesítésével megbízott harmadik személyekkel. Tekintettel arra, hogy adott esetben olyan államba is továbbíthatók az adatok, amely nem rendelkezik a felhasználó tartózkodási helye szerinti államéval azonos tartalmú adatvédelmi szabályokkal, lépéseket teszünk annak érdekében, hogy biztosítsuk a személyes adatok folyamatos védelmének jelen Adatkezelési Nyilatkozatban meghatározott szintjét, attól függetlenül, hogy az adatfeldolgozás mely állam területén történik. A weboldalainkat az Egyesült Államokból kezelik, ezért az adatai az Egyesült Államokba kerülnek továbbításra.

Amennyiben Ön Európában tartózkodik, alább megtekintheti az EU-USA Privacy Shield Keretegyezményben, illetőleg az USA-Svájc Privacy Shield Keretegyezményben való részvételünkre vonatkozó információkat.

EU-USA Privacy Shield és Svájc – USA Privacy Shield

Az Európai Gazdasági Térségből származó személyes adatok kezelésével kapcsolatosan az Edwards Lifesciences Corporation, az Edwards Lifesciences LLC és az Edwards Lifesciences CardiAQ LLC igazolta az EU-USA Privacy Shieldnek, illetve a Svájc-USA Privacy Shieldnek való megfelelést, amelyet az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma határozott meg az európai országokból származó személyes adatok gyűjtésével, felhasználásával és megőrzésével kapcsolatosan. Igazoltuk a Privacy Shield következő alapelveinek való megfelelést: Értesítés, Választás, Adattovábbításokért való felelősség, Biztonság, Adatintegritás és a Célok korlátozása, Hozzáférés, Jogorvoslat, Jogérvényesítés és Felelősség.

Az EU-USA és a Svájc-USA Privacy Shield Keretegyezményekről többet megtudhat az következő webcímen: https://www.privacyshield.gov. A Privacy Shield Listán a megfelelőségi igazolásunkat a következő címen tekintheti meg: https://www.privacyshield.gov/list.

Az USA-beli társaságaink a Federal Trade Commission nyomozati és végrehajtási jogköre alá tartoznak.

Amikor harmadik személy képviselőinknek személyes adatokat továbbítunk a Privacy Shield alapján, akkor felelősek maradunk azért, hogy a harmadik személy képviselők a Privacy Shield Alapelvek szerint kezeljék a személyes adatokat, kivéve, akkor, hogy ha bizonyítani tudjuk, hogy nem felelünk a károkozó eseményért.

Amennyiben az EU-USA vagy a Svájc-USA Privacy Shield tanúsítvány igazolásával kapcsolatban bármilyen észrevétele vagy kérdése van, az alább megadott elérhetőség segítségével kapcsolatba léphet velünk és megválaszoljuk felvetéseit a lehető legrövidebb időn belül.

Amennyiben megoldatlan, a magánélet védelmével kapcsolatos vagy a személyes adatok felhasználására vonatkozó problémája van, amelyet nem kezeltünk megfelelően, úgy kérjük, vegye fel a kapcsolatot az USA-ban székhellyel rendelkező (ingyenes) vitarendező fórumunkkal a következő címen: https://www.truste.com/consumer-resources/dispute-resolution. Ha ezek a független vitarendezési próbálkozások sikertelenek, úgy a Privacy Shield Keretmegállapodás lehetővé teszi a választottbíráskodást bizonyos esetekben. Kérjük, látogassa meg a https://privacyshield.gov/ oldalt a választottbíráskodási eljárás részleteiért.

Ha Európából látogatja az oldalt, úgy Ön jogosult panaszt tenni az adatvédelmi hatóságnál a személyes adatai gyűjtésével és felhasználásával kapcsolatosan. További részletekért, kérjük, forduljon a helyileg illetékes adatvédelmi hatósághoz! (Az Európai Gazdasági Térség, Svájc és bizonyos nem európai országok (beleértve az USA-t és Kanadát) adatvédelmi hatóságainak elérhetőségei itt találhatók.)

Bármely, az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma és a Federal Trade Commission által folytatott nyomozásban közreműködünk, illetve az általuk meghozott döntéseknek és ajánlásoknak megfelelően járunk el azon adatok vonatkozásában, amelyek kezelésére kiterjed a Privacy Shield Keretmegállapodás hatálya.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy bizonyos körülmények között kötelesek vagyunk a személyes adatait kiadni jogos hatósági megkeresések esetén, beleértve a nemzetbiztonsági és bűnüldözési követelményeknek való megfelelést is.

Adatok megosztása Harmadik Személyekkel

Az Edwards Lifesciences harmadik személyek közreműködését veszi igénybe a tevékenységi körébe tartozó szolgáltatások ellátása során, így többek között az adatfeldolgozási szolgáltatás vonatkozásában. Az érintett harmadik személyek a fennálló megállapodásoknak megfelelően biztosítják a tőlünk hozzájuk kerülő személyes adatok védelmét és biztonságát.

Bizonyos esetekben törvényi kötelezés, bírósági határozat vagy végzés, vagy bíróság, vagy más hatóság által kibocsátott idézés alapján az általunk kezelt személyes adatok megosztására kötelezhetnek bennünket, így pl. ha egy felhasználó az Oldalon keresztül jelzi, hogy valamely termék használata során negatív tapasztalata volt vagy ártalom érte, akkor az Amerikai Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerügyi igazgatási hatósága (FDA) vagy más ország esetében az ott működő megfelelő szabályozó hatóság információszolgáltatásra kötelezhet bennünket. Abban az esetben is dönthetünk adatok megosztásáról, ha ezt bármely személy alapvető érdekének védelme, vagy saját jogaink gyakorlása vagy védelme érdekében szükségesnek tartjuk.

Amennyiben az Edwards Lifesciences csoportjához tartozó bármely jogi személyt vagy az ezekhez tartozó valamely vagyonelemet harmadik személy adásvétel útján megszerzi, ezen harmadik személlyel az adásvétel kapcsán információt oszthatunk meg. Vállaljuk, hogy a harmadik személy vevőt egyértelműen tájékoztatjuk arról, hogy az általa ilyen módon megszerzett személyes adatok felhasználása nem terjedhet túl az adatgyűjtés eredeti célja által meghatározottakon.

Végezetül, adott esetben az érintett személyek hozzájárulását kérhetjük az általunk tárolt, rájuk vonatkozó személyes adatok bizonyos harmadik személyekkel történő megosztásához. Ebben az esetben semmilyen körülmények között nem kerülhet sor az érintett felhasználó személyes adatainak továbbítására hozzájárulása hiányában.

Adatvédelmi Beállítások

A felhasználók az Oldalak igénybevétele során lehetőséget kapnak arra, hogy igényeik szerint döntsenek személyes adataik általunk történő gyűjtésének illetve felhasználásának módjáról.

Tájékoztatás az Edwards Lifesciences termékeiről és szolgáltatásairól:

Személyes adatai megosztása esetén az Oldalak arra kérhetik a felhasználókat, hogy erősítsék meg, kívánnak-e a jövőben tájékoztató anyagokat kapni, ideértve az e-mail útján történő kommunikációt. Amennyiben a felhasználók ezt nem utasítják el, időről-időre tájékoztatást küldünk számukra termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Ha meg is adta a hozzájárulását ahhoz, hogy további információkat küldjünk az ön részére, azonban bármikor lehetősége van megváltoztatni a döntését, a következő adatlap kitöltésével, vagy a számukra megküldött minden e-mail üzenetben ismertetett utasításokat követve.

Cookie-k:

A cookie-k elfogadásával, visszautasításával, illetve más nyomkövető technológiákkal kapcsolatos információt a Cookie Nyilatkozatunk tartalmazza.

A tárolt személyes adatok kijavítása, módosítása, hozzáférés: Amennyiben hozzá kíván férni, frissítené vagy helyesbítené, megváltoztatná vagy törölné korábban megadott személyes adatait, töltse ki a következő adatlapot! Kérését megvizsgáljuk a Privacy Shield Alapelvek, valamint az alkalmazandó jogszabályok fényében.

Online nyomkövetés, ne-kövess (do-not-track) jel:

Bizonyos böngészők esetében beállítható a ne-kövess funkció, amely a felhasználó weboldalak közötti navigációjára vonatkozó adatok rögzítésének felfüggesztését kezdeményező jelet továbbít az általa meglátogatott weboldalak felé. Oldalaink jelenleg nem veszik figyelembe a feléjük továbbított ilyen ne-kövess jelzéseket.

Ugyanakkor nem tartjuk nyilván a felhasználói harmadik személyek által működtetett weboldalak vagy applikációk használata során keletkező böngészési adatait (leszámítva az általunk közzétett hirdetésekkel kapcsolatos forgalom követését) és nem befolyásoljuk a felhasználók számára az Oldalakon megjelenített tartalmat ilyen információk alapján. Csak a több Edwards Lifesciences Oldalt meglátogató felhasználók vonatkozásában rögzítünk ilyen böngészési adatokat, annak érdekében, hogy javítsuk az általános felhasználói élményt.

A tárolt személyes adatok törlése:

Az Edwards Lifesciences felhasználói következő adatlap kitöltésével továbbított kérésére törli az általa kezelt, rájuk vonatkozó személyes adatokat.

Továbbá tiltakozhat az adatkezelés ellen, felszólíthat bennünket az adatkezelés korlátozására, vagy kérheti a személyes adatai hordozhatóságának biztosítását. Ezen esetekben is oly módon gyakorolhatja a jogait, hogy felveszi velünk a kapcsolatot az alábbi “Amennyiben kétségei vannak személyes adatai kezelésével kapcsolatosan“ c. pont alatt található elérhetőségeken.

Joga van bármikor leiratkozni az általunk küldött marketing célú kommunikációkról. Ezen jogát az általunk küldött marketing e-mailekben lévő “leíratkozás” vagy “opt-out” linkre kattintva gyakorolhatja. Más marketing kommunikációról való leiratkozáshoz (mint pl. postai marketing vagy telemarketing), kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi “Amennyiben kétségei vannak személyes adatai kezelésével kapcsolatosan“ c. pont alatt található elérhetőségeken.

Hasonlóképpen, ha az Ön hozzájárulásával kezeljük az adatait, úgy bármikor visszavonhatja a hozzájárulását. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét, illetve a más adatkezelési jogalapokon nyugvó adatkezeléseket.

Ön jogosult panaszt előterjeszteni az illetékes adatvédelmi hatóságnál az általunk végzett adatkezelésről. További részletekért vegye fel a kapcsolatot az illetékes adatvédelmi hatósággal (az Európai Gazdasági Térség és Svájc területén illetékes adatvédelmi hatóságok elérhetőségei elérhetők a www.dataprotection.ie/docs/European-Functions-Useful-Links/b/99/htm oldalon.

Minden, az alkalmazandó jogszabályok szerinti jogok gyakorlására vonatkozó érintetti megkeresést megválaszolunk.

Kiskorúak adatainak védelme

Az Edwards Lifesciences nem szándékozik 13 év alatti kiskorú gyermekekre vonatkozó személyes adatokat gyűjteni szüleik, illetőleg törvényes képviselőjük hozzájárulása nélkül. 13 év alatti kiskorú gyermekre vonatkozó személyes adatot az Edwards Lifesciences csoporton kívül állókkal nem közlünk (a jogszabály alapján kötelező információ-megosztás, illetve a saját, Adatkezelési Nyilatkozatunk betartására kötelezett megbízottaink számára történő adattovábbítás kivételével).

A 13. életévüket be nem töltött kiskorú gyermekek személyes adatainak szüleik, illetve törvényes képviselőjük kifejezett hozzájárulása hiányában történő önkéntes átadását kerüljük. Amennyiben úgy gondolja, hogy gyermeke rá vonatkozó személyes adatot adott meg nekünk, és szeretné, ha a megadott információt rendszerünkből törölnénk, kérjük, töltse ki a következő adatlapot, és minden ésszerű lépést megteszünk kérése teljesítése érdekében.

Adatbiztonsági és adatvédelmi elkötelezettségünk

Az Edwards Lifesciences rendkívül fontosnak tartja a felhasználók személyes adatainak biztonságát és arra törekszik, hogy a felhasználók adatkezelési gyakorlatába vetett bizalmát megőrizze, ennek érdekében az adatvédelmi ágazatban elfogadott technológiai és szervezési megoldásokkal igyekszünk biztosítani az általunk gyűjtött és felhasználóink által velünk megosztott adatok biztonságát.

Ugyanakkor minden határozott, a felhasználói személyes adatok védelmére és biztonságára irányuló, törekvésünk ellenére sem garantálhatjuk, hogy nem következik be adatvesztés, adatlopás, vagy az adatokat érintő módosítás vagy bármi egyéb jellegű visszaélés, hiszen mindig fennáll annak a kockázata, hogy felhatalmazásunk nélkül eljáró harmadik személyek jogellenesen hozzáférnek rendszerünkhöz vagy egyéb módon hozzáférnek az általunk kezelt személyes adatokhoz.

Adatmegőrzés

Az Öntől gyűjtött személyes adatokat megőrizzük, ahol fennálló üzleti jogviszony vagy jogos üzleti érdek alapján ez szükséges (pl., hogy nyújtani tudjunk Önnek egy megrendelt szolgáltatást vagy, hogy megfeleljük az alkalmazandó jogi, adózási vagy könyvelési követelményeknek).

Ha nem áll fenn a személyes adatai kezelésére jogos érdekünk, úgy vagy töröljük vagy anonimizáljuk az adatokat, vagy, ha ez nem lehetséges (pl. mert a személyes adatait biztonsági mentések tartalmazzák), úgy biztonságosan tároljuk ezeket és elkölünítjük azokat minden adatkezelési cselekménytől, amíg lehetővé nem válik a törlésük.

Amennyiben kétségei vannak a személyes adatai kezelésével kapcsolatosan

Amennyiben jelen Adatkezelési Nyilatkozattal kapcsolatban, vagy személyes adataira vonatkozóan, bármilyen kérdése merül fel, az alábbi elérhetőségen, vagy a következő hivatkozás kiválasztásával léphet kapcsolatba az adatkezelővel, az Edwards Lifesciences LLC-vel:

Privacy Office
Edwards Lifesciences LLC
One Edwards Way
Irvine, California 92614
E-mail: privacy@edwards.com

Amennyiben e-mail-ben kíván választ kapni, kérjük, mindenképpen közölje nevét és e-mail, illetve postai címét! Amennyiben nem mellékeli e-mail címét, postai úton küldjük meg Önnek válaszunkat.

Adatkezelési Nyilatkozatunk Módosítása

Időről-időre módosíthatjuk Adatkezelési Nyilatkozatunk. Amennyiben erre kerül sor, elérhetővé tesszük a frissített szabályzatot és megváltoztatjuk az „utolsó változat” dátumát lentebb. Kérjük, térjen vissza erre az oldalra alkalmanként, hogy mindig friss információk álljanak a rendelkezésére az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatosan.

Mindenkor arra törekszünk, hogy a kezelésünkben lévő személyes adatokat az érintett adatok gyűjtésének időpontja szerint hatályos Adatkezelési Nyilatkozattal összhangban használjuk fel. Előre tájékoztatjuk az Oldalak felhasználóit, amennyiben a személyes adatok felhasználásával vagy megosztásával kapcsolatos gyakorlatunkon alapvetően változtatni szándékoznánk, és lehetőséget biztosítunk számukra, hogy döntést hozzanak arról, hozzájárulásukat adják-e a rájuk vonatkozó információ új, vagy a korábbitól eltérő kezeléséhez.

Módosítva: 2018. május 25-én az Általános Adatvédelmi Rendeletnek (GDPR) való megfelelés érdekében.

Please update your browser

Please update to a current version of your preferred browser, this site will perform effectively on the following:

Unable to update your browser?

If you are on a computer, that is maintained by an admin and you cannot install a new browser, ask your admin about it. If you can't change your browser because of compatibility issues, think about installing a second browser for browsing and keep this old one for compatibility